Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο φόρο ακινήτων μελετά η κυβέρνηση

Νέο φοροεισπρακτικό μέτρο μελετάται απο τη κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, του  πιο βασικού και ζωτικής σημασίας στόχου
που έχει τεθεί για το 2014.

Αλλαγές έρχονται στην είσπραξη του ΦΑΠ μιας και οι ιθύνοντες του υπ.οικονομικών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως  πιο δίκαιο είναι να πληρώνουν ΦΑΠ ακόμα και αυτοί που δεν έχουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία υπο την κατοχή τους.
Παράλληλα τονίζεται απο το υπ.οικονομικών πως με αυτό το μέτρο διασφαλίζεται και η κοινωνική συνοχή και ηρεμία μεταξυ των πολιτών,μιας και τα "βαρη" αυτού του δύσκολου αγώνα που δίνει η πατρίδα μας θα ειναι ισόποσα μοιρασμένα.
Πολλοί όμως δήλωσαν πως το μέτρο ειναι άδικο, και πως είναι ανύκουστο να πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα ακόμα και αυτοι που δεν έχουν ακίνητα.
Την ίδια ομως στιγμή ο Βαλέριος Σκαρλάτος στέλεχος του υπ.οικονομικών ανταπάντησε σ αυτούς που διαφωνούν λέγοντας χαρακτηριστικα <<Δεν είναι άδικο το μέτρο καθως το νέο νομοσχέδιο προβλέπει έκπτωση του ΦΑΠ της τάξης του 3% ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ,σε όσους αποκτήσουν ακίνητο αργότερα.Με αυτό το τρόπο αυτή η μερίδα πολιτών δε θα αισθάνεται πως πλήρωνε άδικα και άσκοπα αυτον τον φόρο όλα αυτά τα χρόνια>>.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στη βουλή την επόμενη βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου